torsdag 10 februari 2011

Föreställning pågår...


Broderat armband



Armbandet ovan broderade jag under den bundna broderikursen. Jag har använt räknelinne med 9 trådar per cm. Sömmen i mitten av armbandet är stopphålssöm och var väldigt kul att göra. Dock lite pilligt. Jag har fållat armbandet med en söm som heter enkel fållhålsöm. När jag får tillbaka armbandet från universitetet ska jag brodera barnens namn på det.


Idag har jag och Lillan ätit god lunch ute. Efter lunchen blev det ett besök på Erikshjälpen. Där fyndade vi böcker till Lillfisen, en broderad tavla och en ljusstake. En bild på de fynden kommer kanske senare...


Nu blir det kaffe och en film...


Kram



3 kommentarer :

Petra / Popetotrora sa...

Fint!! Brodera är nog ett av de får pyssel jag inte håller på med. Men jag är lite sugen och tänker på det då och då... så snart kanske det blir nåt broderat trots allt. :-)

Lotten sa...

Åhh vad fint det var! Tänk att lära sig alla dessa sömmar som finns... för mig blir det mest hitte-på-sömmar när jag broderar ;-)
Jag funderar på att sy eller virka ihop alla mina fina grytlappar till en kudde eller liknande.

Petra / Popetotrora sa...

Hej igen,

De enda spryatipsen jag har är att spraya lite, lite i taget och ha tålamod. Jag hade inget tålamod från början och drog på alldeles fö rmycket färg i ett lager och då rinner det bara.
Så för mig som alltid vill att allt ska gå snabbt är det lite som terapi att spraymåla saker eftersom man måste ta de tså långsamt och lite i taget. :-)