måndag 23 januari 2012

Vad ska ni odla i år?

God kväll!
Brasan brinner, ljusen är tända och jag ligger i soffan och drömmer om trädgårdsåret 2012. Snart kommer frökatalogerna ut och då brukar det vara bra om man har tänkt igenom vad man ska satsa på den kommande utesäsongen. Annars är det lätt att man blir för ivrig. Lite som att åka och handla hungrig....

Ha en go kväll!

13 kommentarer :

Mia sa...

Visst är det kul att planerar inför sommarodlingen. Jag har ännu inte tänkt så mycket på det men det kanske är dags. Ett litet tips är att titta in hos Anna med bloggen Vita rosor och förgätmigej hon kan det där med odling.

Lantligt i smultronbacken sa...

Jadu, man kan verkligen köpa på sig för mycket. Men nu efter några år har jag lärt mig och det brukar bli favvisarna som året innan. I år ska jag ha
* morötter (bra till djuren med)
* smulgubbar
* jordgubbar
* kryddlandet
* rosenskära (en storslagen favvis)
* tomater
* gurkor

Kram Teres

Hildemiho sa...

åh nå ble jeg skikkelig klar for vår og sommer og blomster og utetid.... ikke så altfor lenge til nå heldigvis. god ny ike til deg og lykke til i planlegginen av hagen. gleder meg til å se resultatet.
klem

Helena, Craft and Creativity sa...

Jag är lite dålig på att odla. Första åren i huset var jag väldigt entusiastisk och fixade massor i trädgården, planerade blommor och grönsaker. Då var jag föräldraledig. Nu hinner jag inte riktigt längre. Jag brukar hålla mig till lite kryddväxter, gurkor och tomater. Sedan har vi turen att ha många äppelträd, ett päronträd, plommon, vinbär och fina vinstockar i växthuset. Så det finns lite att ta av ändå. :) Fast jag får mest dåligt samvete för att jag borde ta hand om det bättre...

CreandoPhoto sa...

Nu ska jag vara helt ärlig och säga...inget. Inget som är värt att kallas för att odla iallafall. Jag har krukor med olika vackra blommor, men i övrigt låter jag bli odling. Jag vill inte rensa land helt enkelt. :)
Kramar Kicki

Pysselpralinen sa...

Oj oj va fint ni bor!!! Jag älskar brutna tak! :)
Tyvärr är jag jättetråkig när det kommer till odling, inte ens några små ynkliga kryddväxter tar jag mig an. Men det är inte så kul när man bara har en pyttig balkong.

Och angående sofftröttheten, du har ju i alla fall något att skylla på. Det är tufft att börja nytt jobb! Men snart kommer ljuset och då vänder det! :)

Anna/Rackarungar sa...

Planera sin plantering alltså. Du ligger verkligen steget före. Jag funderar mest på om jag behöver ställa klockan extra tidigt för att gå upp och skotta...?!? :)

Jenny sa...

Här blir det ingen odling i år. Vi har andra planer flr den här sommaren. Vilket fint hus du har :-)
Kram

Kanel & Cayenne sa...

Jag har tyvärr ingen trädgård så jag brukar hålla mig till kryddörter (timjan är min favorit) och kanske något mer ätbart. Har dock inte särskilt gröna fingrar och glömmer lätt att vattna, vilket inte är en hit med inglasad balkong, det blir väldigt varmt när solen ligger på. :) Kram /Nellie

MinaStickor sa...

Jag har för första gången balkong så jag försöker tänka ut vad som skulle kunna passa, men sallad, minitomater och sockerärtor är vad jag konstaterat än så länge :)

Vardaxlyx sa...

Åhh ibland längtar jag tillbaka till mitt hus´. Jag är ingen odlar-människa men små odlingar med örter mm hade jag. Nu ska jag odla lite örter på balkongen istället =)
Kramkram i massor denna tisdag!

Titti sa...

förköpt sig på fröer har man ju gjort några gånger... bäst att inventera fröförrådet innan man går och shoppar. vi odlar alltid mangold och morötter och potatis och så vill jag ha anemoner och olika sommarblommor, tex zinnia och blåklint, det finns ju så mycket fint, men var ska det få plats och hur ska man få tid ;)

Gottegrisen sa...

Att odla squash gav mersmak. Jag skördade fortare än familjen hann äta.