söndag 26 februari 2012

Om att gå vilse


God kväll!
Jag och min syster har tillbringat helgen i Göteborg. Vår plan var att shoppa, dricka vin och "titta på folk". Eftersom vi har fått barn i ganska tät följd de senaste åtta åren så har just de aktiviterna inte varit prioriterade. Senaste gången vi var iväg själva var när min syster fyllde 30 och nästa år fyller hon fyrtio så det var en efterlängtad tripp.
 Efter en härlig vinlunch började vi att promenera längs de stora shoppingstråken men vi kom snabbt på villovägar. Det ska tilläggas att vi alltid kör vilse när vi är ute och kör så det var föga förvånande när vi upptäckte att vi, i vår iver att fynda, kommit lite väl långt ifrån de andra turisterna. En förklaring kan dock vara att jag nästan gick in i ett hånglande par där killen  i fråga var en gammal gymnasiekärlek till mig. Som jag dessutom inte hälsade på. Fast jag brukar snoka på hans fb-sida när han uppdaterar. Usch vad generad jag blev(är). Efter hångelincidenten befann vi oss plötsligt vid en utsiktspost ovanför hamnen. Väl där passade vi på att vila benen och njuta av de värmande solstrålarna.
Vi tog en annan väg ner och av en slump gick vi in på en bakgård där vi upptäckte en fantastisk blomsterbutik. I anslutning till de härliga blommorna låg ett café och rosteri som såg ut att ha smarriga bakverk och gott kaffe. När vi kom ut ur cafét sprang vi rakt in i en inredningsaffär som väckte vårt habegör mer än någonsin. Artilleriet heter den. Om ni är i Göteborg så är detta område ett måste. Det vimlade av fina vintagebutiker och mysiga caféer. Jag tror inte jag ska försöka mig på en vägbeskrvning men jag kan berätta att Artilleriet ligger på magasingatan 19. Två kvarter från Domkyrkan:)

Bild: Artilleriet
Ni missar väl inte min februariutlottning!

KRAM

5 kommentarer :

Johanna Stålros sa...

Det är när man tar de där konstiga vägarna man dyker på små guldkorn;) Härlig helg. Kram

vardaxlyx sa...

sv: Ditt Skafferi hade massa fint dock blev jag ju lite ledsen över att hon inte får sälja Reiss kastrullerna längre =(
Jag gillade henne JÄTTE mycket och kommer att göra massa reklam för henne. Man måste ju hjälpa varandra tycker jag!
Kärlek till sötaste dig!!
KRAM

CreandoPhoto sa...

Mycket fint kan man hitta i Gbg. Finast när man går vilse tydligen :)

Kramar

millandante sa...

Åh så mysigt ni haft det!! Och jag förstår att ni slank in på Floramor och Krukatös, den blomsteraffären, ja hela det kvarteret är helt underbart!

Kram

Kanel & Cayenne sa...

De där kvarteren har jag också irrat bort mig i men riktigt trevligt ställe att gå vilse på. :) Kram /Nellie