torsdag 17 maj 2012

Inspirerande slöjdsal

God kväll!

Bild: Cath Kidston
Från och med 1 augusti kommer jag att vara ansvarig för slöjdundervisningen på Engelska skolan i vår stad. Planeringen av sal och undervisning är igång och jag har såklart valt att inspireras av Cath Kidston. Jag vill nu ha era tankar kring en inspirerande slöjdsal. Inte för att det saknas idéer utan för att det är spännande att få höra hur andra resonerar. 


Tack på förhand.


KRAM

5 kommentarer :

CreandoPhoto sa...

Hmmm, jag tror att det är viktigt med ordning och reda, men också att materialen syns. Det är inspirerande att se hyllor med fina tyger, sorterade efter färg. Eller garn på liknande sätt. Det är inspirerande med hyllor där elever får visa sina verk. Inte rörigt men snyggt ordnat, som man visar vuxenverk. Kanske någon slags moadboard med fina bilder?

Jag är hur som helst helt säker på att du har full koll på hur din sal ska bli inspirerande. Helt säker!

Kramar Kicki

Ps. Samåker till Jkpg i helgen och har inte fått till ett tillfälle då vi kan träffas. Kommer så sent till stan och måste åka rätt tidigt på lördagen pga av jobb. Vi får ta det nästa gång. Helt omöjligt ska det inte vara :)

Anonym sa...

Åhhh grattis till jobbet : ) Cath Kitson gahhhhh love it! kram Sofia

Petra / Popetotrora sa...

Vad kul. Grattis! Jag vet inte riktigt vad som är viktigt (var ju alldeles för länge sen man själv befann sig i skolan och slöjdsalen), men att det finna utrymme för elevernas egna idéer och tankar och möjlighet att skapa är såklart viktigt.

Lycka till!

Fröken Gredelin sa...

Tänker mig stora mood boards längst väggen där elever och lärare kan sätta upp inspirerande bilder. Kanske fina modebilder inramade på en vägg. Omslag från Vouge t.ex, det finns en jättefin bok som heter just Vouge cover där det finns mängder av vackra omslag att rama in. Som Creando sa så är det inspirerande att se materialet, kanske kan du inspireras av en fin handarbets/tygaffär? De vill ju gärna dekorera inbjudande så att kunderna köper, det kan ju vara något att ta efter? Gud vad roligt det låter att få vara så kreativ!

Tyg och otyg sa...

Vilket roligt uppdrag! Jag skulle nog vilja hålla själva salen väldigt neutral och så som föreslaget ovan lämna gott om plats att göra egna moodboards eller sätta upp inspirerande bilder, som byts ut efterhand. Vad som inspirerar är ju så individuellt.
Om man vill ha något på väggarna från start så tycker jag att de här affischerna med olika handarbetsredskap är jättefina och skulle passa bra i en slöjdsal: http://riorio.bigcartel.com/product/sorted-tools
Och så sist men nästan mest viktigt, att inredningen och möbleringen är praktiskt och logistiskt väl genomtänkt, så att arbetet flyter smidigt.