onsdag 30 maj 2012

Om att strössla sitt liv

God eftermiddag!
Min man är en positiv människa. Han ser inte saker som problem utan han konstaterar mer att saker och ting är på vissa sätt och uppgiften blir då att förändra de saker som gör att man inte mår bra. Vissa saker går naturligtvis inte att förändra men många fler än man tror. Det har min fina man lärt mig under de 12 år som vi levt tillsammans. Ta till exempel en enkel muffin, en sådan man slänger ihop på en kvart. Vispa lite grädde, släng på lite strössel och gör en söt liten flagga att dekorera den med. Lägg din muffin på en fin servett och plötsligt har du ett konditori. Hemma i vardagsrummet. Så tror jag att man kan försöka se på livet. Vi kan välja att stressa ihjäl oss över alla föräldramöten ,gräs som ska klippas och sommarkroppar som ska trimmas. Eller så väljer man att strössla sitt liv med positiv energi. Se föräldramötet som en härlig chans att bara få sitta ner och lyssna, se det långa gräset som en början till en vacker äng och köp en ny fin klänning att smycka din snygga mammakropp med. Strössla positiv energi omkring dig så märker du snart att strösslet kommer tillbaka.I många härliga färger.

KRAM

9 kommentarer :

CreandoPhoto sa...

Åh, vilket härligt inlägg. Ett sånt som man kan skriva med lite erfarenhet och perspektiv på livet. Fint!

Kramen

Mia sa...

Muffinsen ser ju alldeles underbart god ut.
Och visst är det så att livet blir ju inte bättre än man gör det till.

Ha en fin dag, Mia6

Fröken Pimpinett sa...

Å vilket peppande inlägg! Jag är tyvärr dålig på att släppa vardagsstressen, men jag jobbar på det. Lite mer strössel i vardagen tror jag minsann det ska bli!

Linda sa...

Härligt skrivet!! Ska verkligen tänka på att strössla mer!

Kram

Karolina sa...

Ett sådant där inlägg som man skulle behöva skriva ut och sätta upp i pannan (fast då blir det klart svårt att läsa själv). Men om alla ha ett sådan budskap i pannan skulle världen varit en gladare och snällare plats, tror jag. Kram!

Anonym sa...

Läser ditt inlägg en tokgalen dag som började med kiss i sängen, mjölk på hela köksbordet och fortsatte med regn mitt i staketmålningen och en ettåring som river ut allt som jag just städat upp. Att mannen dessutom är borta hela dan gör inte den stressade mammans humör bättre. Så blev det bananpaus och ditt inlägg kom liksom som från en annan värld. Nu ska jag jag laga lunch sen blir det tänk om, tänk rätt!
Kram Emma

hönapöna sa...

härligt...! Blev glad av dina fina tankar!
Angående kjolen du frågade om är det bara en cirkel som jag har satt mudd i midjan och ett kantband längst ner, enklast möjliga! Om du söker på snurrkjol på nätet hittar du säkert flera sidor med beskrivningar om hur du räknar rätt mått, men jag brukar köra lite på känn, och mäta mej fram... Lycka till!

Slow-Eva sa...

Du har rätt! Vi kan alla behöva lite mer strössel i livet :)

Fröken S sa...

Så sant! Tänk vad mycket energi som läggs på helt onödiga saker, som att gå och grubbla! Jag blev glad häromdagen när jag tittade ut och såg smörblommorna i vår gräsmatta! Gräset var långt, men det var blommorna jag såg.

Ha en toppendag och fortsätt strössla med positiv energi!