onsdag 30 november 2011

Julgran

God kväll!
Igår var jag iväg och tovade och vi hade en fantastisk dag. Den lilla julgranen torrtovade jag. Visst är den söt? De andra grejerna våttovade jag så de har jag inte hunnit montera än. 
Nu blir det pysselkväll/glöggmys med bästa tjejerna. 
KRAM

måndag 28 november 2011

Släkttovning

God kväll!
Imorgon är det dags för årets släkttovning. Förutom tovning brukar dessa dagar innehålla god mat, smarriga kakor och en del skvaller. Den lilla musen och snögubben tovade jag förra året. 

Sakta men säkert växer mitt pysselrum fram. 
Det tar dock lite längre tid när mina små hjälpredor är med...

KRAM

lördag 26 november 2011

Fula kakor och vackra blommor

 God förmiddag!
Idag smaskar vi på fula med goda macarons. Jag förstår att alla fik tar mycket betalt då det var ganska omständigt att göra dem. Jag ska förstås göra ett nytt försök när jag köpt en ny spritser.

Årets första tulpanbukett inhandlades i veckan. Tidigare än någonsin. Men man kan ju inte låta blir när de är så fina. 

Ha en fin dag!

fredag 25 november 2011

Pysselrum del 0

Varsågoda. Här får ni en första spännande bild på mitt blivande pysselrum... eller inte! För det stora varuhuset har ju inte lärt sig att packa ner rätt saker. Nu jobbar ju min man där så jag kan inte snacka för mycket skit. Det saknas två saker för att få ihop skåpet och utan skåpet kan jag inte rensa andra delen av rummet (som jag väljer att inte visa er)
. Så nu får jag bara stänga dörren till rummet och snällt vänta på de bortglömda delarna. 

Idag bakade jag och Lillfisen makroner för första gången och med tanke på att spritsen gick sönder innan vi ens börjat så blev resultatet goda men fula kakor. 

Trots detta har vi haft en mysig dag. Nu blir det lite glögg med maken. Han har nämligen jobbat sent då det är många som passar på att köpa kök på fredagkvällar:)

Grannens träd

God morgon!
Häromdagen gjorde vi en adventskrans av lite grankvistar som blev över när vi fällde grannens träd. Enklast möjligast. En halmstomme, blomstertråd, sax och grankvistar är det enda som behövs. 

Våra hus från Walter&Co har kommit upp från jullådan. Likaså den söta tavlan från Maileg. Den tovade snögubben gjorde jag under förra årets släkttovning. Nästa vecka är det dags för detta årets. 

Ha en härlig fredag!

torsdag 24 november 2011

Glädje

God kväll!
Häromdagen fick jag en award av Nilssonska huset.  I motiveringen skrev hon att jag inspirerar henne och oj vad glad jag blev. Med awarden följde några frågor som jag nu ska försöka svara på.

Varför började du att blogga? Jag tycker att det är fantastiskt kul med hantverk/pyssel och upptäckte att bloggar är ett perfekt forum för att inspirera och inspireras. 
 Vilka bloggar följer du? Jag brukar läsa de bloggar jag har i min blogglista. Ofta surfar jag sedan vidare via kommentarsfält in på andra fina bloggar. Jag tycker om att kommentera det jag läser om.
Favoritfärger? Vit, rosa och blå
Favoritgfilm? Jag kollar väldigt sällan på film så jag passar på den.
Vilka länder drömmer du om att besöka? Eftersom jag är en riktig hemmaråtta så stannar jag gärna hemma men jag drömmer faktiskt om att få resa till New York med min man. Eller Paris. Men på februarilovet flyger vi till Kanarieörna och det är ju nästan som New York. Typ. 

Så nu skickar jag vidare denna award till:               
CraftandCreativity
Kinoko
Pysselpralinen
Rackarungar
Vardagspyssel

Klicka er in och inspireras!



More stitchin Less Bitchin

God morgon!
Jag hittade jag det här trycket hos onelittlebirdstudio på Etsy. Det hade passat perfekt på väggen i mitt pysselrum. Idag påbörjas nämligen mig egen version av " fixa rummet" där inne. Oj vad kul det ska bli.

Ha en fin dag!
KRAM

onsdag 23 november 2011

God kväll!
I ett litet hus anordnar nu en tävling där man kan vinna ett fint & tecken i betong. Det hade varit underbart att vinna ett sådant med barnens namn. 

KRAM

Loppisfynd

God förmiddag!
Under gårdagens loppisrunda hittade jag söta kaffekoppar och ett riktigt fint och mjukt täcke. 
Helt plötsligt tog julen en brun riktning. Så kan det gå...
Nu kaffe och adventsförberedelser.
KRAM

tisdag 22 november 2011

Kompisar

God förmiddag!
Ovan ser ni två kompisar som blev till under helgen i Stockholm. Att utvecklas och lära sig nya tekniker är fantastiskt kul. Det finns så mycket mer som jag vill lära mig. Men den här veckan satsar jag på att få adventsfint här hemma. Snart ska vi iväg och handla lite fina blommor.

Ha en fin dag!

måndag 21 november 2011

Från papper till tyg

God kväll!
I helgen var jag och en vän på screenprinting kurs i Stockholm. Det var fantastiskt kul. Jag kan verkligen rekommendera det till den som är intresserad av mönster, färg och form. 

KRAM

fredag 18 november 2011

Tro, hopp och en rysk docka

God morgon!
Jag stansade häromdagen. 
När jag kom till kärleken gick det åt skogen. 
Så det blev en rysk docka istället. 

Tro, hopp och babuscka helt enkelt...

Klicka in i min Eplabutik och köp unika julklappar.
KRAM

torsdag 17 november 2011

Inspirerande om mönster

God kväll!
På svt play fann jag ett designreportage om Lotta Kulhorn. Om du har sju minuter och 25 sekunder över tycker jag att du ska kolla in det. Inspirerande och intressant.

Ha en fin kväll alla ni som tittar förbi!

KRAM

Julkjol

God morgon!

Lillskruttans julkjol är färdig. 
Nu ska det bara sys en fluga till storebrorsan.
 När man går upp klockan sex är det väl okej med förmiddagsfika  kl nio, i dockvagnen?
Det tycker i alla fall vi...

KRAM

onsdag 16 november 2011

Förberedelser

God morgon!
I helgen åker jag till storstan på kurs. Textiltryck står på schemat. Fantastiskt kul ska det bli. Det känns också lyxigt att åka tåg i tre timmar med en vän jag sällan hinner träffa. 
Det roligaste blir dock att träffa min älskade barndomsvän som håller med husrum. 

Vad tycker ni om kompisarna där uppe?

Ha en fantastisk dag! 

KRAM

tisdag 15 november 2011

Julstrut

God middag!
Igår kväll sydde jag ett par julstrutar till det blivande julgodiset.
 I år ska det göras stora satser godis så det inte som vanligt tar slut innan julafton. 
Nu vankas det barnboksdagen på bibblan.

KRAM

måndag 14 november 2011

Cake pops

God kväll!
Jag har sett cake pops lite här och var den senaste tiden och när jag och Lillfisen planerade bak häromdagen googlade vi efter just cake pops och en helt ny värld öppnade sig. Om jag har förstått det rätt så finns det lite olika sätt att göra dem på. Det ena, som verkar vanligast är att man tar tillvara på gamla kakor(man kan förstås också baka en ny). Typ som dammsugare. Fast i annan tappning. Tanken var att vi skulle göra den sorten så jag tog ut en fryst sockerkaka och la den på köksbänken. Jag glömde påsen när vi gick ut i trädgården och det kan man inte göra i vårt hem. För då kommer tjuven fram. Vår gamla gubbe till hund passar nämligen på smaska loss på allt möjligt så fort vi stänger ytterdörren. Så det fick bli den andra sortens cakepops, den som liknar chokladbollen. 
Här kommer receptet på Hannas cakepops:

200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
6 msk kakao
4,5 dl dl havregryn
1 stor matsked nutella


Mörk choklad
Vit choklad
dekoration såsom strössel, nötter eller annat som passar.

Coctailpinne

Blanda smör och socker. Fyll på med resten av ingredienserna och blanda väl. Smeten ska vara jämn och fin. Ställ sedan i kylskåpet för att stelna. När smeten är hård så rullar ni små bollar. Ställ in i kylen igen. Under tiden smälter ni chokladen. Stick in coctailpinnen i bollen och doppa sedan de kalla bollarna i chokladen som ni låtit svalna. Dekorera fritt!
Lycka till! 

Polarkakor

God middag!
A gav mig tidningen hembakat och efter den hinten var det bara att sätta igång med att baka. Jag hittade en söt bild på polarkakor och till uppvaktningen på farsdag bakade jag dem. A tyckte att de var supergoda men av mig får de bara godkänt. Jag tycker det är tråkigt när resultatet inte blir perfekt. 
Cakepopsen blev goda däremot. Mer om dem ikväll.
KRAM

söndag 13 november 2011

Fars dag

God morgon!
Jag och Lillfisen pimpade A:s hörlurar till fars dag. Idéen till det fick jag
 hos de härliga bloggarna Craft and Creativity och Fröken Pyssel
Idag firar vi våra fina pappor...

KRAM